Splošni pogoji poslovanja in uporabe tega portala

UVOD

Ti pogoji določajo splošne pogoje poslovanja, uporabe tega portala, storitev in produktov in vseh povezanih vsebin (članki, video vsebine, knjige, seminarji, webinarji in vse drugo), kjer je navedeno ime "borznitrgovec.si". To velja tudi za druge portale, forume in vire, kjer so vsebine objavljene.

NAMEN

Ta portal je namenjen izključno v informativne namene in ne ponuja nikakršnih trgovalnih / investicijskih nasvetov in naložbenih, tudi v primeru, ko komentiramo dogajanje na način podoben temu: "Tukaj lahko prodate del svoje pozicije" in podobno.

Nismo borzno posredniška hiša, niti ne registrirani investicijski svetovalci. Na svetovnih borzah upravljamo izključno lastno premoženje in ne nudimo upravljanja premoženja zunanjih investitorjev.

Vsebine ne predstavljajo javne ponudbe finančnih instrumentov, niti investicijskih raziskav. Hipotetični rezultati imajo določene omejitve, saj lahko dejanska izvršitev naročil na borzi odstopa od hipotetične. 

OBVESTILO O TVEGANJU IN VAŠE MOŽNOSTI ZA USPEH

Borzno trgovanje je izjemno zahteven in tvegan posel. Obstaja velika verjetnost, da boste na borzah izgubili denar. Preverjeno je, da več kot 84% dnevnih trgovcev po 6 mesecih še vedno izgublja denar. Zato ne trgujte s kapitalom, ki ga ne morete izgubiti in ga potrebujete za nemoten življenski stil vas in vaše družine.

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Za vse svoje odločitve sprejemate popolno odgovornost.

Ne garantiramo nobenih prikazanih ali neprikazanih trgovalnih rezultatov, ki so bili doseženi v preteklosti. Pretekli dosežki niso zagotovilo za bodoče rezultate.

Z uporabo tega portala se odrekate pravici zahtevati odškodnino proti lastnikom portala in / ali vsem sodelujočim za kakršnokoli škodo, ki bi vam nastala na podlagi borznega trgovanja / investiranja ali kakršnihkoli drugih lastnih odločitev, ki bi jih sprejeli na podlagi naših komentarjev in nasvetov. Nihče ne sprejema odgovornosti za vaša dejanja.

Četudi predstavljene tehnike in metode za mnoge delujejo, ni nujno da bodo delovale tudi za vas. Pred borznim trgovanjem / investiranjem se posvetujete s svojim finančnim svetovalcem.

Celotna vsebina je pripravljena v dobri veri in z namenom izobraževalne pomoči. Kljub temu lahko pride do določenih slovničnih, tehničnih ali drugih napak, kar bi posredovalo popačeno in / ali nepravilno informacijo. Uporaba vseh vsebin je popolnoma na lastno odgovornost.

Pri uporabi tehničnih pripomočkov, sprejemate popolno odgovornost za lastne odločitve. Svetujemo vam, da vse testirate za obdobje najmanj šest mesecev in sicer na virtualnem demo trgovalnem računu.

DVOJNA UPORABA GESEL IN UKINITEV DOSTOPA

V kolikor bodo naši programi zaznali, da geslo (ki ste ga prejeli za dostop do izobraževalnih vsebin) uporabljata dva različna uporabnika, bo geslo in vaš dostop ukinjen brez povračila kupnine. Geslo je oblikovano individualno in namenjeno le vam. Zato vam priporočamo, da si ga dobro shranite in ga uporabljate le iz enega računalnika naenkrat.


GARANCIJA NA ZADOVOLJSTVO

Ne nudimo nikakršnih garancij, razen ko so pri posamezni storitvi / produktu posebej navedene.

V primeru večdnevnih storitev in izpada posameznega dne zaradi višje sile, bolezni ali drugih neodložljivih obveznosti ponudnika storitve, vam bomo dodali dodaten dan storitve in ne sorazmernih denarnih povračil.

KONZULTACIJE

Pri konzultacijah se kot storitev plača čas in naše mnenje in ne nujno poslovna oz. druga rešitev v kolikor je ta prezahtevna.

REKLAMACIJE

Reklamacije so možne le pod pogoji opisanimi poleg posamezne storitve. V primeru, da imate tehnične težave s programi za uporabo trgovanja v živo, osebnih konzultacij, ipd., kupnine ne povračamo. Te programe je potrebno primerno (samoiniciativno z vaše strani) urediti pred pričetkom uporabe storitve / produkta.

Reklamacije na darila niso možna.

STAROST 18+

Z obiskom portala in / ali nakupom katerekoli storitve ali izdelka na tej strani potrjujete, da ste polnoletni oz. stari nad 18 let in poslovno - opravilno sposobni.

OMEJENOST UDELEŽBE

Pridržujemo si pravico zavrniti sodelovanje s katerimkoli posameznikom ali posameznico brez navedbe razloga.

ČASOVNA OMEJENOST 

V kolikor je pri posameznem produktu / storitvi naveden čas trajanja (npr. dostop traja 3 mesece, ali pa konzultacije se morajo izkoristiti v 90 dneh ipd.), je potrebno produkt / storitev v tem času tudi izkoristiti, drugače izgubi vrednost, kupnina se ne povrača. 

DDV

Vse cene na strani že vsebujejo 22% DDV (razen, če je navedeno drugače).  

DAVEK IN PRAVNA UREDITEV VAŠEGA TRGOVANJA

Ne ponujamo nikakršnih davčnih in / ali pravnih nasvetov. Za le te se obrnite na svojega davčnega in pravnega svetovalca. Svetujemo vam, da si borzno trgovanje primerno pravno in davčno uredite, da boste poslovali v skladu s slovensko zakonodajo.

OBVESTILO O TVEGANJU

Borzno trgovanje na valutnem trgu, terminskih borzah, opcijah, delniških in drugih trgih ter vseh ostalih izvedenih finančnih instrumentih je visoko tvegana špekulacija in pri tem lahko izgubite vse svoje premoženje. Tveganja so izredno velika in lahko izgubite celo več denarja kot ga imate na svojem trgovalnem računu. O tem se posvetujte z vašim borznim posrednikom.

ANGLEŠKI JEZIK, RAČUNALNIŠKA PISMENOST IN UPORABA VAŠE TRGOVALNE PLATFORME TER DRUGIH PROGRAMOV

Čeprav je celotna izobraževalna vsebina na tem portalu v slovenskem jeziku, se z nakupom katerekoli storitve in / ali produkta zavedate, da je osnovno znanje angleškega jezika in računalnika pismenost pogoj za napredovanje, saj uporabljamo veliko angleške programske opreme, terminologije ipd., ki jo je potrebno znati pravilno uporabljati oziroma se za to usposobiti pri angleško govorečih ponudnikih teh programov. Teh veščin ne učimo, ampak predpostavljamo, da jih že obvladate. Zaradi teh neznanj ne bomo priznali nikakršnih reklamacij storitev in / ali produktov. 

Programi (tudi kode, skripte, ipd.), ki jih uporabljamo in tržimo niso naša last in zato zanje ne garantiramo. Produkti so narejeni v dobri veri in za nas delujejo, a za lastne odločitve sprejemate popolno odgovornost.

Prav tako se za učenje uporabe vaše trgovalne platforme obrnite na njenega ponudnika, saj mi tovrstnega izobraževanja ne nudimo.

INTERNETNI BRSKALNIKI

Priporočamo vam, da stran uporabljate v novejših internetnih brskalnikih, kot je na primer Firefox. Odsvetujemo vam uporabo Internet Explorerja 6.0 in drugih starejših brskalnikov, ker ne izpolnjujejo varnostnih zahtev in niso v koraku z najnovejšimi tehnologijami.

TRGOVANJE NA SIMULATORJU

Z nakupom kateregakoli produkta / storitve potrjujete, da vsa vaša borzna naročila (v kolikor trgujete) oddajate na Simulatorju oziroma virtualnem trgovalnem računu vašega borznega posrednika, kjer dejanske izgube niso možne.

AKCIJE IN POPUSTI

Akcije in popusti se ne seštevajo. Lahko se uporabi le ena ugodnost naenkrat.

PARTNERSKE POVEZAVE

Ta portal nudi povezave na druge portale, strani in vire. Le ti so prikazani z dobrim namenom pomoči. Kljub temu vse te povezave in njihove vsebine uporabljate na lastno odgovornost.

ODGOVORNOST IN ZANESLJIVOST GOSTOVANJA

Ker je dostop do nekaterih izobraževalnih vsebin odvisen od storitev gostovanja domen, odgovornosti glede zanesljivega dostopa ne sprejemamo. Ponudnik gostovanja nam sicer zagotavlja 99,9% "uptime guarantee" oziroma zagotovilo, da bo domena delovala na strežniku 99,9% časa. Kljub temu lahko pride do občasnih izpadov na omrežju. Dostop do vsebin bo možen po ponovni vzpostavitvi sistema in kot kupec katerekoli storitve / produkta se s tem strinjate. Začasni izpad strežnika ne upravičuje reklamacije.

Vsa naša email sporočila so poslana tako, da je kot pošiljatelj naveden "BorzniTrgovec.si" ali pa "Gregor, BorzniTrgovec.si". Drugih email sporočil ne odpirajte, ker gre lahko za kakšno spam sporočilo ali podobno.

PARTNERSTVA

Partnerstvo je možno le na podlagi pisnega dogovora. Naši logotipi, vsebine in povezave na drugih portalih ne predstavljajo nujno partnerstva s ponudniki teh strani.

VARSTVO ZASEBNOSTI

Vsebina portala, kot tudi ti pogoji, se lahko občasno spremenijo, zato vam svetujemo, da jih pred kakršnimkoli nakupom pregledate. Na portalu zbiramo informacije (kot so vaše ime, priimek, naslov, telefon, email naslov in drugo) z namenom pošiljanja kvalitetnih trgovalnih vsebin.

Te podatke bomo uporabljali za pripravo in posredovanje ponudb določenih izdelkov in storitev ter za občasna obveščanja. Podatkov o uporabnikih ne bomo na noben način posredovali tretjim osebam, razen v primerih, ko je obveznost za razkritje podatkov zakonsko določena.

Z uporabo portala in njegove ponudbe se zavedate in strinjate, da so lahko seminarji, delavnice, trgovanja v živo ipd. video in zvočno posneti, kar bo ustvarilo novo ponudbo produktov in storitev na našem portalu.

Vedno se lahko z naše email liste odjavite in sicer tako, da na dnu vsakega emaila kliknete na odjavno povezavo.

AVTORSKE PRAVICE

Vse gradivo je avtorsko zaščiteno in kakršnokoli snemanje, kopiranja, razmnoževanje ipd. ni dovoljeno brez naše pisne odobritve.

Osveženo 25.11.15

Vse pravice pridržane 2009-2017

Prunusi d.o.o.