Primer uspešnega posla - trgovanje z Nafto

Prispeval Gregor, BorzniTrgovec.si | Ponedeljek, 23 Junij 2014 00:00
natisniE-pošta

Trgovalni sistem forex 36%, ki smo ga učili na 3-mesečni Zimski šoli profesionalnega trgovanja je, kot smo že govorili, logično uporaben tudi na drugih likvidnih in volatilnih trgih, na različnih časovnih okvirih (3, 5, 15, 30, 60, 240+ min grafi) ter ob različnih časih v dnevu. To vam omogoča, da si svoje trgovanje lažje prilagodite vašemu urniku.

Naših "15 strategij oz. playev" kot smo jih poimenovali, je prav tako uporabnih na trgih kot so Zlato, Nafta, delniški indeksi, obveznice, posamične delnice ipd.

Trgovalni sistem vključuje tri glavne grafe in sicer osrednjega, ki predstavlja eno izmed naših dobičkonosnih 15 strategij, večji časovni okvir, ki predstavlja kontekst v katerem se strategija pojavi ter najmanjši časovni okvir na katerem dejansko izvedemo posel s takoimenovanim "triggerjem" ali sprožilcem.

Spodaj je primer nakupnega posla na Nafti (Crude oil terminska pogodba ali CFD).

V tem primeru je osrednji graf 15min strategija "Novi momentum", ki je sporočala veliko verjetnost nadaljevanja trenda po manjši korekciji, posel pa je bil izvršen na najmanjšem 3min grafu s sprožilcem "U-turn obrat" (vstopna točka označena z modro puščico, izstopna pa z rdečo). 

cl deal

Prav tako je spodaj lepo viden večji časovni okvir 60min, ki nam sporoča, da se je strategija pojavila v pravem kontekstu (veščina "tape readinga" oz. branja surove cene) in jo je zato smiselno izvesti.

cl ctx

Zelo pomembno je tudi dobro razmerje med tveganjem in nagrado, ki nam ga ta trgovalni pristop ponudi avtomatsko.