Ne igrajte le dobrih kart, izberite svoj trenutek

Prispeval Gregor, BorzniTrgovec.si | Torek, 18 Marec 2014 00:00
natisniE-pošta

Izposodil si bom princip iz sveta profesionalnega igranja pokra. Analogija je zelo uporabna pri aktivnem borznem trgovanju, saj smo oboji profesionalni špekulanti in moramo pred svojo odločitvijo upoštevati mnogo dejavnikov in ne le neko preprosto črno belo pravilo. daniel-negreanu

Pravilo #14 iz knjige "The tao of poker" pravi: 

"Poiščite pravo kombinacijo verjetnosti, šibkosti, omahovanja nasprotnikov, govorice telesa, pozicije, preteklih tendenc, kdo je "short-stacked" in vrednost vaših kart v kontekstu vseh stvari. Poglejte vse te dejavnike in šele potem igrajte. Temu pravimo izbira vašega trenutka. Manj izkušeni igralci počakajo le na dobre karte. To je nekaj zelo drugačnega. Pristop "izbire vašega trenutka" pa upošteva vse dejavnike. In to je pristop, ki ga uporabljajo profesionalni igralci."

Naš trgovalni sistem upošteva mnoge dejavnike kot so trend, momentum, podporni in odporni nivoji, čas v dnevu, cenovni vzorci na večih časovnih okvirih, novice, korelacije med povezanimi trgi, obnašanje ameriškega dolarja, delnic ipd. ... in zato lahko sprejmemo zelo dobro borzno odločitev z zelo malo tveganja in dobro nagrado.