Bo vaše trgovanje čez nekaj let popolnoma enako?

Prispeval Gregor, BorzniTrgovec.si | Ponedeljek, 09 September 2013 00:00
natisniE-pošta

Moj trgovalni pristop se bo v naslednjih letih verjetno spremenil oziroma izboljšal, tako kot se je v zadnjih nekaj letih. Borza in posel sta dinamična tako kot vse drugo v življenju in to je eden glavnih razlogov zakaj avtomatski sistemi s črno belimi in nespremenljivimi pravili ne delujejo. 

V poslu se je potrebno prilagajati. In moj glavni cilj je, da izboljšam svoj način upravljanja s tveganjem; da najdem najboljše možne posle in se osredotočim na tiste, ki ponudijo največ potenciala; da si svoje trgovanje organiziram na način, da je čim manj stresno; da v najmanjšem možnem času dosežem največjo produktivnost; da trgujem na način, ki potencialno omogoča izvrševanje večjih naročil in tako naprej.

To ne pomeni, da bom spreminjal svoje temelje in profesionalne borzne principe, ki sem si jih nabral z izkušnjami (to so branje surove cene ali "tape reading", uporaba "support in resistance" nivojev, pomembni časi v dnevu, kvantitativni oziroma statistični modeli obnašanja trga in tako naprej). Pomeni pa, da se vedno trudim biti boljši in to zahteva določene (čeprav male) spremembe, ki so lahko povezane z izbiro trgov, časovnih okvirov, ki jih trgujem in še s čim.

Bistveno je, da imamo dobre temelje oziroma bazo na kateri vse stoji. Potem lahko gradimo dalje in se prilagajamo... ker si tako želimo ali pa smo zaradi razmer primorani.

adapt