Uspešen trader premagal izkušene igralce v pokru

Prispeval Gregor, BorzniTrgovec.si | Nedelja, 17 Junij 2012 00:00
natisniE-pošta

Uspešen trader iz borznega parketa Frankenberger je zmagal turnir v pokru, zaslužil dva in pol milijona dolarjev, poker pa je profesionalno igral samo dve leti. Kot sam pravi, so mu pri tem občutno pomagale borzne izkušnje.

Pravi, da se vse vrti okoli obvladovanja tveganja. Gre za sprejemanje odločitev, ko si negotov glede dane situacije. Lahko imamo neko mnenje o tem v katero smer bo šel naš trg. Ampak, ko se obrne proti tebi, se moraš odločiti ali boš vzel izgubo, boš dodal poziciji ali storil kaj drugega. In tovrstne odločitve moraš pri pokru sprejemati ves čas.

Kot pri trgovanju, je tudi tukaj zelo pomembna analiza. Želiš videti kako igrajo drugi udeleženci, kako pogosto in kako agresivno. V mislih stalno računaš verjetnost uspeha naslednjega posla in koliko lahko zaslužiš. Veliko je negotovosti in nikoli ne veš sto procentno. Zelo redko pa pridejo tudi situacije, ko imaš zelo dobre karte in takrat si pred odločitvijo ali boš tvegal več kot sicer.

Oglejte si še pet minutni video v katerem omeni tudi razliko med stresom in pritiskom, ki je prisoten tako na borzi kot v pokru. Video >>>

poker_zmagovalecSlika je simbolična.