Naši trgovalni rezultati Marec 2012

Prispeval Gregor, BorzniTrgovec.si | Nedelja, 01 April 2012 00:00
natisniE-pošta

Spodaj je prikazan vzorec distribucije dobičkov in izgub kratkoročnega trgovanja, ki ga vsakodnevno izvajamo.

Je bil to dober mesec? So bili že boljši.

Je bil slab mesec? Niti ne.

Je še veliko prostora za izboljšave? Vedno.

mesecni_marec_2012_rezultat

Predvsem mi bo v spominu (in pa v mojih zapiskih o napakah, ki jih naredim) ostalo nekaj trgovalnih dni, kjer vem, da bi lahko trgoval boljše. In tu ne govorim o nekem impulzivnem ali nevrotičnem trgovanju izven mojega Trgovalnega plana. Tu govorim o malih in zelo subtilnih niansah, ki jih lahko izboljšam.

Večino meseca sem dal od sebe 110% (tako kot verjetno tudi moja konkurenca v Londonu in ZDA). Dnevi št. 8, 14 in 15 pa so bili dnevi, ki bi "morali" pokazati največje dobičke v marcu, pa jih ne kažejo.

Kaj bi jih torej lahko izboljšalo? Malenkost večja potrpežljivost, malenkost boljši fokus, malenkost boljša zaznava informacij pred mano in tako naprej. Skratka, če trgujete trge vsak dan od leta 2005, kot jih trgujem jaz, potem veste, da je rešitev zagotovo psihološke narave in ne posledica trgovalnih strategij. Moja mentaliteta vpiva na vsaj 80% mojih rezultatov.

dnevni_marec_2012_rezultat

Začetniku, ki je v tem poslu šele nekaj let in vsakomur, ki še ni konsistentno profitabilen, pa ima pravilna miselna naravnanost in zmagovalni odnos verjetno le 20% pomena, sama mehanika in trgovalne strategije pa še vedno kakšnih 80%. To je normalno.

Kakorkoli... Namen tega članka je nekje drugje in sicer bi vam rad ponovno omenil pojem "kratkoročnega trgovanja" v zvezi s prihajajočim vikend seminarjem.

Kratkoročno trgovanje pomenijo vsi posli, ki trajajo od nekaj minut pa do nekaj tednov. Omenjeni grafi sicer prikazujejo le enega od naših stilov ("day trading" stil), tako da graf "dnevni seštevek" ponazarja en trgovalni dan v katerem je bilo izvedenih več poslov.

V kolikor trgujete oziroma se učite tega posla poleg službe ali pa enostavno ne želite preživeti 6-8 ur dnevno pred računalnikom, boste izvedli manj poslov. Zato bo vam zgornji graf predstavljal en trgovalni teden (oziroma 17 trgovalnih tednov).

Na seminarju, ki prihaja, bomo govorili o tem, kaj na borzah dan za dnem, teden za tednom, mesec za mesecem in leto za letom, počnemo mi. Kakšne so naše trgovalne strategije, metode in taktike? Kaj je tisto, kar nam prinaša donose ne glede na borzno dogajanje?

Več o seminarju lahko vidite tukaj >>>

Za vsa vprašanja in prijave pošljite email: moj_email_podpis