Kateri borzni pristop je za vas najboljši?

Prispeval Gregor, BorzniTrgovec.si | Petek, 21 Januar 2011 11:24
natisniE-pošta

Trgovalni posel je tako široko področje, da lahko leta in leta porabite le za učenje o tem, kaj vse vam ponuja.

Obstaja nešteto privlačnih trgov, trgovalnih sistemov, pravil in načinov dela. Iščite tako dolgo, dokler ne najdete nekaj, kar vam je všeč in odgovarja vaši osebnosti.

Obstajajo namreč trgovalci, ki naredijo 20 borznih potez na dan in obstajajo trgovci, ki jih naredijo toliko v celem letu. Nič ni narobe ne s prvim in ne drugim pristopom, vse dokler vam ostane dobiček. Ključ je namreč v tem, da spoznate, kaj odgovarja vaši osebnosti. Prvi trgovalec, ki naredi 20 poslov dnevno, se verjetno ukvarja z veliko večjim stresom in večjo možnostjo napak. Poleg tega mora premagati kopico transakcijskih stroškov v primerjavi s tistim, ki trguje le 20 krat letno.

lindaraschkeindikatorji

Linda Raschke, edina ženska intervjuvana v knjigi New Market Wizards (knjiga, kjer so objavljeni intervjuji z najboljšimi trgovalci na svetu) je dejala: “Učenje trgovanja vam bo verjetno vzelo več let in večino tega časa boste porabili zato, da sploh ugotovite, kakšen trgovalni stil vam odgovarja. Šele potem se začne resno delo.”

Prav iz tega razloga je težko posnemati nekega že uspešnega trgovalca. Tudi če sedite poleg njega in ponovite vse njegove poteze, bodo vaši rezultati na koncu verjetno zelo različni. Zakaj?

Ker bodo nekatere njegove poteze v nasprotju z vašimi prepričanjiin čustvi. Primer: uspešen trgovalec vztraja v svoji poziciji, kjer izgublja denar, vam pa se že "obrača želodec” in svojo pozicijo zaprete, saj tolikšne izgube ne morete tolerirati.

To ste pač vi.