Kaj bo vaš "Quantum leap" v 2011?

Prispeval Gregor, BorzniTrgovec.si | Sobota, 01 Januar 2011 16:36
natisniE-pošta

Ko pripravljam svoje plane za 2011 sem naletel na Mary Morrissey, ki je mednarodna predavateljica na temo osebne rasti, motivacije ipd. Pritegnil me je njen email naslovljen "How to create Quantum leap?" ali po slovensko "Kako narediti velikanski korak naprej?" v letu 2011.

Mlad sem 30 let in zdaj že lahko rečem, da mi je postavljanje kvalitetnih in včasih težkih vprašanj v zadnjih 10 delovnih letih, velikokrat postavilo na pravo in mnogokrat težjo pot.

Tu bi vam rad omenil le nekaj njenih misli in vprašanj, ki moj um postavijo v popolnoma drugo dimenzijo in s tem tudi moje odločitve, dejanja, rezultate in s tem tudi življenjski stil. Upam, da bodo pomagale tudi komu od vas:

-Si želite življenje "kreacije" ali "ustaljenih vzorcev"? Boste v letu 2011 vi oblikovali svojo usodo ali boste ponovno podlegli starim navadam, rutinam, miselnim vzorcem in s tem logično tudi posledicam (rezultatom)?

zelja

-Vaš cilj bi moral biti priti do točke v življenju, ko lahko iskreno rečete "Res ljubim svoje življenje." Lahko to rečete zdaj?

-Sanje se ne morejo uresničiti, če jih ne sanjate! (Tu Mary omenja moč videnja svojih izpolnjenih želja v mislih še preden se zgodijo). Torej, kako izgleda vaš "Quantum leap" v letu 2011?

-Naučeni smo razmišljanja (in omejevanja) v smislu "pogojev" oziroma "upoštevanja okoliščin" v katerih živimo in "dejstev", ki nas označujejo. Ta način razmišljanja nas ohranja na stari poti. Za spremembo moramo razmišljati v "možnostih" in ne v "dejstvih".

In kaj pomeni razmišljanje v "možnostih"? Za začetek si lahko odgovorite na spodnje vprašanje.

Kakšno življenje bi resnično rad(a) živel(a)? Če denar, čas, preteklost, izobrazba, okoliščine in vse podobno niti slučajno ne bi določale mojih MOŽNOSTI v življenju, kaj bi si resnično želel? NE, kaj mislim, da sem sposoben in NE kaj mi omogočajo moje okoliščine ampak kaj in kako bi resnično rad živel??? Kaj, ko bi res lahko imel takšno življenje, ki si ga želim? Kaj bi to bilo?

Sprostite se in se pozabavajte z odgovorom...

Kaj pa lahko izgubimo? 

Naša stara pot nam ne bo kar tako ušla. Mislim, da bo potrpežljivo čakala, da se vrnemo nanjo, ker je tako udobna, poznana in varna pa četudi ne najboljša.

Naslednje najboljše vprašanje, ki se ga spomnim pa sem nekoč slišal od top networkerja Peter Coxa, ki je govoril "How bad do you want it?!" ali "Kako močno si to želite?".

Sanje namreč premagajo vse - to so dokazali že mnogi.

Pridružimo se jim!